Ceturto reizi Straupes zirgu pastā risinājās skaisti svētki – Latvijas Vīndaru svētkos tika daudzināti 12 vīna meistaru radīti vīni un izcilu šefpavāru, Slow Food Latvija šefpavāru alianses biedru. veidotie speciāli ēdieni.
Pasākuma gaitā tika veidoti vīnu un ēdienu pāri, un šeit ir rezultāti:
Ēriks Dreibants (Pavāru māja Līgatnē)
- Fermentētu ķiploku un šokolādes deserts ar lācenēm – “Jokas” / biešu vīns
Ingmārs Ladigs (“Re’chef” virtuve)
- Biezpiena kunkulis ar vasaras ogām – “Naukšēni”/ Ķiršu pussaldais
- Cāļa balotīne ar vasaras dārzeņu salātiem – “Tērvetes vīni”/ Aveņu pussausais
- Meža sēņu tarte ar lapu salātiem un zaļumiem – “Mednieki”/Dzirkstošie āboli
Renārs Purmalis (restorāns “Buržujs”)
- Svaigu austeru izlase no Francijas (La Famille Boutrais) – “Lubānas vīnotava”/ Ābolu sausais
- Soira siera izlase ar ievārījumu, siera našķis ar tomātiem – “Cremon”/ Pieneņu vīns
- Sidrabjērs ar jaunajiem dārzeņiem, ceptiem zirņu dīgstu salātiem un grilētu kāpostu/ “Līgatnes vīna darītava”/Ābolu sausais (no mežābola)
- Melleņu – baltās šokolādes muss ar svaigām meža mellenēm – “Tēviņu mājas vīns”/Aveņu pussaldais
- Gaileņu kapučino ar svaigi ceptas skābmaizes šķēli karamelizētu “Straupes” sviestu un savvaļas zaļumiem – “Durbes veltes”/Dzērveņu pussausais
Juris Pētersons (viesnīcas “Villa Santa” restorāns)
- Sāļās karameles tarte ar piena šokolādes mīksto biskvītu un kafijas saldējumu – “Aizputes vīna darītava”/Aroniju saldais
- Spinātu salāti ar sviestā ceptām tīģergarnelēm, svaigo avokado “Grana Padano” sieru un ingvera laimu mērci – “Mazburkas”/ vīnogu vīns
- Cepeškrāsnī cepta fazāna krūtiņa ar zemeņu – avokado salsu un marakujas mērci un plaucētiem sezonas dārzeņiem – “Zilver” /aroniju pussausais.
Vairāk par svētkiem aicinām ieskatīties šeit – https://www.tvnet.lv/7021853/gardi-un-kaisligi-jeb-ka-aizriteja-ceturtie-vindaru-svetki-straupe