Šosvētdien zupās, sautējumos, virumos un pat desertos baudīsim skaistu un senu dārzenu – ābolu dzelteno kāli. Būs arī aizrautīgās zinātnieces Līgas Lepses un E.SMiļģa muzeja direktora Jāņa Siliņa saruna par šo kāli – ar teatrālu piesitienu.
Kāļi Latvijas teritorijā ir zināmi ļoti sen, tie galdā celti jau bronzas laikmetā. Diemžēl laika gaitā senākās šķirnes pamazām izzudušas. Ar Slow Food Straupe zemnieku Ilgas un Aijas no Priekuiem un Elitas un Jāņa Reinhardu no Straupes gādību, divus gadu laikā no sēkliņām ir izdevies iegūt pirmo apjomīgāko kāļu ražu.
Tiekamies un baudām!
Pasākums notiek ar “Slow Food Negroni Week Fund” finansiālo atbalstu.