100 dažādi Latvijā gatavoti vīni – meža zemeņu, aveņu, ceriņziedu, rožlapiņu, paradīzes ābolīšu vīns… To visu varēs nobaudīt Latvijas Vīndaru svētkos Straupes zirgu pastā jau 7. jūlijā.
Svētku apmeklētāji tiek aicināti līdzi ņemt savus augļus un ogas, lai kopīgi darinātu vīnu nākamā gada svētkiem.
Iegādāt varēs arī iepriekšējo gadu kopdarbu – ekskluzīvu Latvijas Vīndaru svētku vīnu, kas Zilver dzērienu darītavā aprūpēti no 2017. un 2018. gada.
Labāko saderību starp Latvijā gatavotu vīnu un Ērika Dreibanta komandas, Straupes Zirgu pasta virtuves un citu pavāru ēdieniem meklēs vīnpratēju žūrija.
Kurš vīns piestāv burgeriem, grilētiem paipalu stilbiņiem, austerēm – varēs mēģinās noskaidrot arī apmeklētāji paši, kamēr par muzikālo fonu rūpēsies Kaspara Gulbja trio.
Vīndaru svētku organizatori aicina būt videi draudzīgi, tādēļ vīnu varēs baudīt tikai no stikla glāzēm, kuras iegūt savā īpašumā būs iespēja pie ieejas, un atgādina visiem, kuri apmeklējuši iepriekšējo gadu svētkus – neaizmirstiet paņemt līdzi pērnā gadā iegādātās glāzes ar glāžu turētāju, jo tos abus uzrādot, saņemsiet žetonu, ar kuru būs iespēja baudīt iepriekšējā gadā ielikto vīnu bez maksas.