Veidojot „pop-up” tirdziņus uz dažām stundām dažādās Igaunijas pilsētās, „Zemnieku pop-up tirdziņu karavāna” no 21.-26. augustam apceļoja visu Igauniju.
Slow Food Straupe zemniekus unikālā pasākumā piedalīties uzaicināja Slow Food Saaremaa pārstāve, pasākuma iniciatore un organizatore Karena Allas.
Slow Food Straupe pārstāvji karavānai pievienojās Lihula pilsētā un Liiva Muhu salā 24. Augustā, kā arī Upa netālu no Kurasares Sāremā salā 25. augustā.
Šī bija pirmā reize, kad trīs Slow Food Straupe dalībnieki savus saražotos produktus veda un patērētājiem piedāvāja ārpus Latvijas teritorijas. Igauņu interesi un lielu piekrišanu guva gan Māra Rehtšprehera saražotais siers, gan „Joku” vīndara Džona Brauna vīns, gan Sarmītes Klūgas izceptā maize, par kuru visos sīkumos igauņiem zināja stāstīt viņas dēls Deins. Visi trīs atzina, ka piedalīties pasākumā bija risks, bet risks atmaksājās, jo gūta vērtīga pieredze gan par savu produktu pieprasījumu pie kaimiņiem igauņiem, gan labāk izprasta igauņu garšas gaume, gan iepirkšanās paradumi.
Pasākumu organizēja Sāremā lauksaimnieku savienībā sadarbībā ar Igaunijas lauksaimnieku konfederāciju, vietējām pašvaldībām un ES Lauku reģionu zemes attīstības fonda atbalstu.